Výborná mrkvová polévka


Blíží se podzim a zima, nejideálnější období na výborné husté polévky, které nás zahřejí. Nemusíme ale nutně sahat po tučných smetanových verzích, úplně si vystačíte se základními zeleninovými surovinami, které najdete doma. Pokud ale chcete trochu exotiky do vaší kuchyně, doporučuji zkusit tuto výbornou mrkvovou polévku s kokosovým mlékem. A jestli se rozhodnete pro přidání ostřejšího chilli, polévce […]

Blíží se podzim a zima, nejideálnější období na výborné husté polévky, které nás zahřejí. Nemusíme ale nutně sahat po tučných smetanových verzích, úplně si vystačíte se základními zeleninovými surovinami, které najdete doma. Pokud ale chcete trochu exotiky do vaší kuchyně, doporučuji zkusit tuto výbornou mrkvovou polévku s kokosovým mlékem. A jestli se rozhodnete pro přidání ostřejšího chilli, polévce dodáte ten správný šmrnc!

 

Počet porcí:    4                      Doba přípravy: 30 minut

Náročnost:      Snadné          Zařazení: Večeře

 

Ingredience

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 5-6 středně velkých mrkví
  • 1 lžíce kari pasty (nemusí být)
  • špetka chilli
  • 50 ml kokosového mléka
  • sůl
  • cca 1 1/5 hrníčku vody
  • šťáva z citronu, limetky
  • na ozdobu čerstvé bylinky, opražené oříšky …

SONY DSC

Kokosové mléko dodá polévce exotický nádech

Postup

  1. Na oleji si opečeme cibulku
  2. Přidáme k ní kari pastu, chilli a na drobná kolečka nakrájenou mrkev
  3. Asi 1 minutu necháme opékat a poté zalijeme kokosovým mlékem a vodou tak, aby hladina vody byla asi jeden palec nad mrkví
  4. Osolíme
  5. Vaříme 10-15 minut
  6. Vezmeme si ruční mixér a mrkev dohladka rozmixujeme
  7. Nakonec můžeme provést poslední úpravy, jako například doplnit vodu, pokud je polévka moc hustá, dosolit a ochutit citronovou nebo limetkovou šťávou
  8. Před servírováním polévku zdobíme čerstvými bylinkami, oříšky, semínky nebo čímkoli, co máme rádi