Vláknina chrání před onemocněním

Zelenina

Vláknina, jejímž zdrojem je např. zelenina, luštěniny nebo celozrnné pečivo, nás může chránit před onemocněním některou civilizační chorobou, ale také nám pomůže zbavit se přebytečných kil. Podle Americké diabetické asociace by měl zdravý dospělý člověk denně sníst kolem 20 až 35 g vlákniny. Průměrný občan ČR konzumuje asi polovinu této doporučené dávky.

Vláknina, jejímž zdrojem je např. zelenina, luštěniny nebo celozrnné pečivo, nás může chránit před onemocněním některou civilizační chorobou, ale také nám pomůže zbavit se přebytečných kil. Podle Americké diabetické asociace by měl zdravý dospělý člověk denně sníst kolem 20 až 35 g vlákniny. Průměrný občan ČR konzumuje asi polovinu této doporučené dávky.