Skvělý salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Dnes si připravíme zdravý a lehký salát z červené řepy s cibulí, česnekem a citronovou šťávou.

Jídelníček na míru

Ingredience

Červená řepa – 4 ks (uvařené a oloupané kostičky)
Olivový olej – cca 3 polévkové lžíce
Citrón – šťáva z 1 kusu citrónu
Cukr – 30 gramů
Čerstvá máta – 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Česnek – 2 stroužky
Cibule – 2 kusy nakrájené
Sůl
Pepř

Postup přípravy

Nejprve na olivovém oleji na pánvi lehce usmažíme česnek a cibuli. Cibule ani česnek by smažením neměli zhnědnout. Po chvíli přidáme vařenou nakrájenou červenou řepu, cukr, mátu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Následně mírně dusíme a občas zamícháme – cca 10 minut.

Nakonec salát přendáme do mísy a můžeme servírovat teplý i vychlazený. Pro ozdobení můžeme použít lístky máty.

Salát z červené řepy