Sendviče s pikantní cizrnovou náplní z pánve


Tmavý chléb nebo dokřupava opečené tousty naplněné směsí z osmahlé cizrny, hummusem a baby špenátem překoná všechny hamburgery. Vážně!

Vyzkoušejte ho – základem je voňavá směs pálivého koření, ve které se obalí kuličky cizrny, abyste je pak mohli dozlatova opražit na pánvi. Rychlý a nápaditý recept, který se hodí i na zpracování zbylých luštenin, pokud jste jich uvařili příliš mnoho!

Na pikantní sendviče s cizrnou budete potřebovat:

Náplň:

1,5 hrnku uvařené cizrny (může být z plechovky)
½ červené papriky na tenké proužky
¼ hrnku cibule na tenké plátky
1/3-1/2 lžičky soli

Koření:

½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky česneku v prášku
½ lžičky cayennského pepře
černý pepř
bílý pepř
½ lžičky tymiánu
½ lžičky pálivé papriky

Sendviče:

celozrnný chléb
hummus
rukola nebo baby špenát
tenké plátky rajčete

Postup přípravy:

  1. Slijte cizrnu, pokud budete používat tu z konzervy. Připravte si ve větší misce směs koření a pak ji zasypte okapanou cizrnou. Dobře promíchejte, ať se kuličky cizrny obalí.

  2. Ve větší pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibulku s proužky papriky.

  3. Přidejte cizrnu. Pokud se díky koření bude přichytávat, přidávejte podle potřeby po lžících studenou vodu. Nepřežeňte to, směs má zůstat suchá!

  4. Opékejte zprudka 5 minut. Směs po celou dobu dobře promíchávejte a snažte se rozmačkat vařečkou část cizrny. Tím se nerozmačkané kuličky obalí a směs bude lépe držet pohromadě.

  5. Odstavte pánev stranou a přidejte lžící vody nebo citronové šťávy, abyste směsi dodali trochu vlhkosti.

  6. Servírujte jako náplň mezi dvěma polovinami krajíce chleba. Směs se nejlépe kombinuje s baby špenátem a hummusem, můžete použít i kořeněnou rukolu a čerstvou ricottu. Plátek rajčete se k pikantní cizrně také hodí. V méně zdravé verzi použijte (na vlastní nebezpečí) místo hummusu nebo ricotty klasickou majonézu.

cizrnova-smes-na-chleba

Štítky: