Salát Nicoise


V dnešním receptu si řekneme jak připravit Salát Nicoise. Tento salát je francouzskou klasikou pro milovníky salátů bez salátu.

Ingredience

3 větší rajčata
cca 500 g uvařených brambor
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
100 g černých oliv
4 vejce
250 g zelených fazolí
1 citron
hrst čerstvé petrželky
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny výše zmíněné ingredience. Uvaříme vejce na tvrdo a necháme vychladnout. Následně uvaříme brambory, můžeme ve slupce a dejme pozor, abychom je příliš nerozvařili. Poté očistíme fazole a zbavíme je stopek. Připravíme si hrnec s vodou, kterou dostaneme do varu a osolíme. Do hrnce s vodou vložíme lžíci octa a poté vložíme fazole. Vaříme asi 5 minut. Pokud máme fazole mražené, tak vaříme déle.

Nyní připravíme ostatní ingredience. Rajčata rozkrájíme na měsíčky, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Rozkrojíme petrželku a vložíme do mísy. Následně přidáme tuňáka, na měsíčky nakrájená vejce a brambory. Fazole přidáme na závěr salátu. Promícháme a zalijeme olejem s citronovou šťávou. Dle chuti nakonec dosolíme či dopepříme. Podávat můžeme s čerstvou francouzskou bagetou.

SONY DSC