Rychlý švestkový koláč


Úroda švestek letos bude u některých velká. Co tedy se všemi těmi švestkami? Něco zavaříme a něco dáme na buchtu. Dnes si ukážeme, jak si připravit vynikající švestkový koláč.

Ingredience

Bilý jogurt
Zakysaná smetana
Polohrubá mouka
Vanilkový cukr
Cukr
Vejce
Prášek do pečiva
Drobenka – 1/2 másla, hrubá mouka, cukr
Skořicový cukr

Postup přípravy

Nejdříve všechny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, pokud máme oválný, docílíme tvaru koláče. Do těsta na plechu vložíme švestky, čím více, tím lépe (lze samozřejmě přidat i jiné ovoce – např. černý rybíz). Nakonec jemně posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 – 40 minut. Vychladlý můžeme podávat.

kolac