Proteinové vločky ze sklenice


Skvělý tip pro všechny, kteří si zvykli brát si snídani s sebou do práce nebo do školy. Pokud se ještě třeba snažíte jíst o něco více bílkovin než dřív, je tahle verze krémové ovesné kaše přesně něco pro Vás.
Jsou to krémové, ale ne tučné vločky, které si připravíte klidně večer předem a ušetříte si tak raní shon.

images (2)Více skvělých a zdravých receptů naleznete na JídelníčekOnline.czimages (2)

Budete potřebovat

1 hrnek řeckého jogurtu
1-2 lžičky hnědého cukru
¼ hrnku hrubých ovesných vloček
1-2 lžíce jablečné přesnídávky
1 lžíce sekaných mandlí nebo vlašských ořechů (podle chuti)
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce medu
2 lžičky skořice

Postup přípravy

  1. Připravte si čistou sklenici se šroubovacím zavírátkem. Do ní opatrně přelijte řecký jogurt.

  2. K jogurtu přidejte cukr a koření, promíchejte

  3. Ke směsi nasypte vločky, ty převrstvěte ořechy a semínky.

  4. Přelijte směs medem a jen lehce zamíchejte

  5. Směs snězte hned, pokud chcete vločky ještě křupavé. Když ji necháte přes noc v lednici, bude ráno krásně krémová.

vlocky-ze-sklenice