Pohankovo-sezamové palačinky


Není snad nic lepšího, než palačinky ke snídani! Souhlasíte s námi? Tak to rozhodně musíte vyzkoušet tyhle úžasné a především zdravé palačinky, které díky své univerzálnosti můžete jíst sladké i slané, ke snídani i obědu.   Počet porcí:     6 kusů              Doba přípravy:     15 minut Náročnost:   […]

Není snad nic lepšího, než palačinky ke snídani! Souhlasíte s námi? Tak to rozhodně musíte vyzkoušet tyhle úžasné a především zdravé palačinky, které díky své univerzálnosti můžete jíst sladké i slané, ke snídani i obědu.

 

Počet porcí:     6 kusů              Doba přípravy:     15 minut

Náročnost:       Snadné            Zařazení:      Snídaně, oběd

 

Ingredience

  • 200 g pohankové mouky
  • 250 ml rostlinného mléka (může být i kravské)
  • 2 vajíčka
  • špetka soli
  • kokosový olej
  • voda
  • hrst sezamových semínek
13095954953_784ba5bd39_o
Sezamové semínko je skvělým zdrojem bílkovin i zdravých tuků

Postup

  1. V míse si smícháme mouku, mléko, špetku soli, vajíčko a sezamová semínka
  2. Pokud se nám konzistence zdá příliš hustá, přidáme vodu nebo více mléka
  3. Pořádně promícháme, abychom měli hladké těsto bez hrudek
  4. Na pánvi rozpálíme lžičku olivového oleje a postupně tvoříme tenké palačinky
  5. Opékáme z obou stran, palačinka by měla být tvrdší a pevnější oproti běžným palačinkám (je to kvůli pohakové mouce)
  6. Palačinky můžeme zdobit dle libosti, výborné jsou s burákovým máslem a banánem nebo také slané s kuřecím masem a špenátem