Pikantní krémová zeleninová směs


Pikantní zeleninu si můžete okořenit podle chuti, takže pikantní vlastně být nemusí, ale pro mnohé bude určitě myšlenka na zdravější variantu „ďábelské topinky“ velice lákavá!

Krémovou zeleninu ale nemusíte jíst bezpodmínečně s chlebem. Je skvělá i s opečeným bramborem anebo jako náplň do tacos, pokud jste fanoušci zahraničních lahůdek.

Budete potřebovat:

3 hrnky kukuřice (mražené nebo z konzervy)
½ cibule (nadrobno)
1 malá pálivá paprika (“beraní rohy” apod)
250g Lučiny nebo Ricotty
2 lžíce mléka
2 jarní cibulky (najemno)
1 lžička cukru
sůl a černý pepř podle chuti
4 plátky kvalitní anglické slaniny na ozdobení (nemusí být)

Postup přípravy:

  1. Rozpalte větší pánev a opečte na ní proužky anglické slaniny. Až budou dohněda, sundejte je z pánve a na papírovém ubrousku z nich odsajte přebytečný tuk.

  2. Pánev nečištěte, místo toho pokračujte ve vaření na tuku, který zbyl po slanině. Můžete ho trochu odebrat, jestli je ho moc.

  3. Na pánvi velmi krátce opečte cibuli s pálivou paprikou.

  4. Přidejte okapanou kukuřici a nechte směs podusit. Během pěti minut by měla zelenina změknout.

  5. Stáhněte plamen a ke směsi přidejte sýr. Směsi bude nejspíš chybět tekutina – pokud je to tak, přidejte 2 nebo více lžic mléka.

  6. Do dobře rozmíchané směsi přidejte jarní cibulku a cukr, dochuťte solí a pepřem.

  7. Podávejte ihned – nejlépe posypané kousky slaniny a s křupavým pečeným bramborem.

  8. Zbylou zeleninovou směs můžete ohřát zapečením v troubě. 20 minut na 200 stupňů vyrobí chutnou kůrku!

kremova-zelenina

Štítky: