Nepečené mandlovo-kokosové řezy


Tyhle rychlé řezy připomínají barvou starý známý Dort Míša, jsou ale o dost výživnější: mandlové máslo, kokosový tuk, kakao, mandle a ricotta.

Sice jsou to samé zdravé suroviny bohaté na zdravé tuky, minerály a aminokyseliny – nezapomeňte ale na jejich kalorickou hodnotu a řezy pro jistotu rozkrájejte na maličké kousky.

Mandlová vrstva

¾ hrnku mandlového másla
¼ hrnku kokosového tuku (rozpuštěného)
1/3 hrnku holandského kakaa
1/3 hrnku hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli

Postup přípravy

  1. Je to velice jednoduché: Všechny ingredience smíchejte.

  2. Hladké hutnější těsto vlijte do skleněné formy nebo do dortové formy – podle toho, v čem řezy chcete mít.

  3. Nechte vychladit v lednici a mezitím připravte kokosovou vrstvu.

Kokosová vrstva

2 hrnky strouhaného kokosu
2/3 hrnku sýru ricotta
3 lžíce medu
1-2 lžičky mandlového aroma

Postup přípravy:

  1. Kokos nasypte do středně velké mísy

  2. Přidejte ricottu a dobře promíchejte

  3. Zašlehejte med a mandlový extrakt.

  4. Směs by měla být krémová – rozetřete ji na mandlový základ a ozdobte trochou sekaných mandlí nebo proužky kokosu.

nepecene-mandlovo-kokosove

Štítky: