Krůtí burger s lístky špenátu


Krůtí maso je zdravé! Má nižší obsah tuku než hovězí, vepřové a dokonce i kuřecí maso, je lehce stravitelné a obsahuje nejen vyšší procento bílkovin, ale také stopový prvek zinek.

Ten je právě důležitý mimo jiné pro lidský imunitní systém. Lékaři tvrdí, že může podpořit i mužskou potenci – obzvlášť v kombinaci s vitaminy a aminokyselinami. Krůtí burgery si tedy můžete dopřát opravdu bez výčitek!

images (2)Více skvělých a zdravých receptů naleznete na JídelníčekOnline.czimages (2)

Budete potřebovat

100g kvalitní slaniny (můžete vynechat pro zdravější variantu)
2 uvařené brambory
½ cibule nadrobno
1 sáček baby špenátu (150-200g)
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička papriky
2 lžičky kremžské hořčice
4 lžičky rozmarýnu
2 lžíce špaldové mouky (podle konzistence těsta)
1 kg krůtího masa – nejlépe vcelku a umleté až doma

Postup přípravy

 

  1. Pokud chcete přidat slaninu: Opečte kvalitní slaninu dokřupava. Až bude hotová, nechte ji trochu zchladnout a pak ji rozlámejte na kousky.

  2. Dvě vařené brambory rozmačkejte nebo rozkrájejte na malé kousky. Neměla by z nich být hladká kaše!

  3. Baby špenát opláchněte a rozkrájejte nebo ještě lépe natrhejte na co nejmenší kousíčky.

  4. Ve větší míse důkladně promíchejte špenát, slaninu a brambory. Vznikne základ těsta.

  5. Libové krůtí maso rozemelte a pak ho přidejte k základu těsta.

  6. Přidejte koření a ostatní ingredience. Dobře promíchejte rukama a začněte tvořit placky, ze kterých budou burgery.

  7. Burgery můžete také zamrazit, z našeho receptu by mělo být určitě alespoň 10 placek. Skvělé jsou ale samozřejmě i čerstvě opečené.

  8. Nepřehánějte to s tukem. Pánev stačí potřít tenkou vrstvou oleje a pořádně rozpálit.

  9. Opékejte burgery asi 5 minut, pak otočte a druhou stranu opékejte další 4 minuty.

kruti-burger-spenat