Kořeněná dýňová semínka


Dýně a dýňová semínka má už i u nás čím dál více lidí zafixované ve spojení s podzimem a Halloweenem.

O kávě s příchutí pumpkin spice se mluví minimálně od srpna, co takhle spíš pikantní zdravá svačinka? Příprava zabere asi pět minut – dýňová semínka se pak krátce zapečou v troubě. Provoňte si na podzim kuchyni skořicí a zázvorem!

Budete potřebovat:

1-1 ½ hrnku dýňových semínek
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mletého sušeného zázvoru
¼ lžičky pepře
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:

 

  1. Předehřejte troubu na 250 stupňů.

  2. Větší plech vyložte pečícím papírem.

  3. V misce smíchejte suchou směs koření. K ní přidejte dýňová semínka a dobře je suchou směsí obalte.

  4. Nakonec k okořeněným semínkům přidejte olivový olej a směs pořádně promíchejte.

  5. V troubě semínka zapečte asi na 20 minut. Po prvních deseti minutách troubu otevřete a semínka promíchejte, snažte se je otočit.

  6. Před podáváním nechte dýňová semínka vychladit!

seminka

Štítky: