Kokosové kari


Inspirací na rychlé a přitom zdravé pokrmy není nikdy dost. Dnes pro vás máme recept na kokosové kari, které snadno připravíte v jedné pánvi během několika minut. Je to tak ideální večeře do studeného podzimu. Recept nám poskytla Míša Charvátová.   Počet porcí:    2                    Doba přípravy: […]

Inspirací na rychlé a přitom zdravé pokrmy není nikdy dost. Dnes pro vás máme recept na kokosové kari, které snadno připravíte v jedné pánvi během několika minut. Je to tak ideální večeře do studeného podzimu. Recept nám poskytla Míša Charvátová.

 

Počet porcí:    2                    Doba přípravy:    25 minut

Náročnost:      Snadné         Zařazení:              Oběd, večeře

 

Ingredience 

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 3 jarní cibulky
  • 2 vrchovaté lžičky indického kari
  • 1/3 plechovky kokosového mléka
  • Bio bujon bez glutamátů
  • 1 větší kuřecí prso
  • půlka brokolice
  • polovina jablka (kdo nemá rád ovoce ve slaném jídle, vynechá)
  • sůl

Postup 

  1. Cibulky pokrájíme nadrobno a asi 2 minuty restujeme na kokosovém oleji
  2. Přidáme kokosové mléko, bujón a kari koření
  3. Za občasného míchání přivedeme k varu
  4. Do pánve přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky, osolíme a na mírném plameni vaříme 10-15 minut, dokud není maso křehké a zcela uvařené
  5. Vmícháme na menší kousky rozdělenou brokolici a nakrájené jablko
  6. Vaříme dalších 5 minut
  7. Podáváme samotné nebo s rýží, autorka doporučuje jasmínovou

Recept nám poskytla Míša Charvátová, autorka blogu Myway-tofitness. Pro Míšu se zdravý životní styl stal láskou na celý život, takže na jejím blogu najdete spousty dalších výborných receptů i zajímavých článků. Děkujeme.