Jde to i bez masa: Nejlepší veggie burger!


Uvařte si náš zdravý veggie burger. Tento recept je pro všechny milovníky burgerů!

Jídelníček na míru

Ingredience

300 g cizrny
4 stroužky česneku
100 ml 12% smetany
1 lžička koriandru
1 vejce
50 g sýra gouda
2 lžíce zelené natě koriandru nebo potržele
sójový olej na smažení
4 listy salátu
4 lžíce ovesných vloček
2 rajčata
1 cibule
sůl a pepř
4 sezamové bulky

Postup přípravy

Vařenou cizrnu rozmixujeme v mixeru se smetanou. Vznikne nám hladká hmota, do které nadrtíme česnek a dle chuti osolíme a opepříme. Následně ještě jednou promixujeme. Hmotu přendáme do místy, přidáme strouhaný sýr, vejce, zelenou nať a zahustíme vločkami. Hmotu následně rozdělíme na 4 stejné díly a vytvarujeme burgerové koule, které lehce obalíme ve vločkách.

Následně smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení přendáme na talíř na papírové ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme v rozkrojené žemli na listy salátu, rajčat a cibule. Porce je pro 4 osoby a příprava vám zabere cca 30 minut.

burger1