Hummus z červené řepy


Už jste slyšeli o hummusu? Nenechte se vyděsit názvem, o žádný český humus tedy rozhodně nejde. Naopak jde o výborné jídlo s nádechem exotiky a v naší zemi se již celkem zabydlelo. Základem každého hummusu je cizrna a pasta tahini, tedy pasta ze sezamových semínek. Dnešní recept je obohacený i o červenou řepu, která hummusu dodá […]

Už jste slyšeli o hummusu? Nenechte se vyděsit názvem, o žádný český humus tedy rozhodně nejde. Naopak jde o výborné jídlo s nádechem exotiky a v naší zemi se již celkem zabydlelo. Základem každého hummusu je cizrna a pasta tahini, tedy pasta ze sezamových semínek. Dnešní recept je obohacený i o červenou řepu, která hummusu dodá nasládlou chuť a také  krásnou červeno růžovou barvu.

Ingredience 

  • 1 plechovka cizrny (můžete mít i doma uvařenou)
  • 2 menší uvařené červené řepy
  • 3 lžíce tahini pasty
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • sůl, pepř a libovolné oblíbené bylinky nebo koření
  • 1/4 hrnku olivového oleje
2799116_cb0f7905db_o
Hummus jednoduše vyrobíte pomocí mixéru

Postup

  1. Do mixéru vložíme cizrnu a řepu
  2. Mixujeme na drobné kousíčky
  3. Přidáme ostatní ingredience kromě olivového oleje a mixujeme do hladké konzistence
  4. Postupně můžeme přilévat olivový olej, dokud se nevytvoří naprosto dokonale hladký hummus
  5. Podáváme například jako dip k zelenině nebo jako „pomazánku“ k různým druhům placek, stejně jako to dělají třeba v Maroku
4282267385_fe91c69730_o-1
Hummus z červené řepy bude mít krásné červenou barvu