Fazolová kaše plná bílkovin a vlákniny


Věříme, že vás nedávný článek o prospěchu vlákniny přesvědčil a nyní již pátráte, jak zvýšit její příjem. Dnešním receptem vám práci trochu usnadníme, máme pro vás totiž recept na fazolovou kaši, která může s přehledem nahradit tu klasickou bramborovou. Využijete ji ale třeba i jako pomazánku. Tak s chutí do této rozmarýnem provoněné kaše plné […]

Věříme, že vás nedávný článek o prospěchu vlákniny přesvědčil a nyní již pátráte, jak zvýšit její příjem. Dnešním receptem vám práci trochu usnadníme, máme pro vás totiž recept na fazolovou kaši, která může s přehledem nahradit tu klasickou bramborovou. Využijete ji ale třeba i jako pomazánku. Tak s chutí do této rozmarýnem provoněné kaše plné vlákniny, ale i bílkovin.

 

Počet porcí:      2                     Doba přípravy:     15 min

Náročnost:        Snadné         Zařazení:     oběd, večeře

 

Ingredience

  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 4 lžičky nasekané pažitky
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

8041238461_19fd1ffd91_o

Postup

  1. Fazole opláchneme ve studené vodě
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme prolisovaný česnek s 1 větvičkou rozmarýnu
  3. Pár sekund necháme opékat, přidáme fazole a pomalu mícháme asi 5 minut
  4. Vyndáme rozmarýn a fazole posypeme solí a pepřem
  5. Fazolovou směs přendáme do mixéru a mixujeme, dokud nám nevznikne kaše
  6. Na závěr do kaše přimícháme nasekanou pažitku a můžeme servírovat
  7. Nejlépe chutná vychlazená a zdobená rozmarýnem