Dýňová polévka Hokaido


Dýňová polévka Hokaido je v České republice velice oblíbenou polévkou už kvůli tomu, že dýni Hokaido si může každý na své zahrádce jednoduše vypěstovat. Pojďme si dnes jednu výtečnou podzimní polévku Hokaido uvařit!

Ingredience

1 ks dýně
1 ks cibule – nadrobno nakrájet
2 ks mrkve – nakrájíme na kousky
1 ks petržel – nakrájíme na kousky
Knorr bujón kuřecí
Sůl
Olej
Máslo – 3 lžíce
Zakysaná smetana

Postup přípravy

Nejdříve ve větším hrnci osmahneme na troše oleje cibulku, kterou máme nadrobno nakrájenou. Do hrnce vložíme kousky nakrájené dýně a ostatní zeleninu. Následně restujeme v hrnci, přidáme sůl, vodu s bujónem a vaříme až dýně změkne.

Když je dýně v hrnci měkká, vezmeme ruční mixér a vše rozmixujeme. Následně dle chuti ještě dochutíme solí nebo kouskem bujónu. Nyní máme polévkou hotovou a můžeme servírovat na talíř. Do talíře přidáme ještě lžičku zakysané smetany a kápneme trochu dýňového oleje, který dodává polévce výtečné aroma.

hokaido