Chřestový salát s vejcem


Chřestový salát se hodí, kdykoliv máte chuť na hodně lehký oběd. Můžete si ho ale také připravit jako přílohu. V naší verzi jsme chřest a vejce doplnili opečenou šunkou. Jestli ale máte zbytek kuřecího nebo krůtího masa a přemýšlíte, jak ho využít, určitě ho zkuste použít do tohoto salátu místo šunky. Stačí maso rozkrájet na […]

Chřestový salát se hodí, kdykoliv máte chuť na hodně lehký oběd. Můžete si ho ale také připravit jako přílohu. V naší verzi jsme chřest a vejce doplnili opečenou šunkou. Jestli ale máte zbytek kuřecího nebo krůtího masa a přemýšlíte, jak ho využít, určitě ho zkuste použít do tohoto salátu místo šunky. Stačí maso rozkrájet na nudličky a možná lehce opéct na pánvi, pokud chcete, aby bylo křupavější.

Na jednu porci budete potřebovat

1 velké vejce natvrdo
2 hrnky nasekaného chřestu
50g vařeného nebo pečeného kuřecího masa
½ lžičky dijonské hořčice
1 lžička olivového oleje
1 lžička vinného octa
špetka pepře a soli

Postup přípravy

  1. Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu. Vsypte do ní chřest a krátce ho povařte (asi 3 minuty). Sledujte, až začne měknout.

  2. Protože chcete, aby chřest zůstal křupavý, vyndejte ho z vařící vody a vložte do sítka na těstoviny. Pak ho dobře propláchněte studenou vodou, aby se var zastavil.

  3. V malé misce smíchejte olej, hořčici, ocet a koření.

  4. Zchladlé vejce natvrdo rozdělte kráječem na šest srpků.

  5. Pokud máte zbytek kuřecího masa, bude s chřestem a vajíčkem chutnat výborně, můžete ale použít i dokřupava opečenou šunku.

  6. Chřest narovnejte na talíř, přidejte vejce, maso a pokapejte dresingem z octa a hořčice.

chrestovy-salat-vejce