Cheesecake s limetkou a avokádem


Jestli máte rádi avokádu, pak je tenhle recept pro Vás jako dělaný. Kromě přídavku avokáda do našeho nepečeného cheesecaku je ale jinak recept podobný klasickým cheesecakům: Rychle zapečená krusta z nadrolených sušenek s máslem a sladká poleva. Na polevu můžete použít marmeládu, anebo cheesecake až při podáváni ozdobit čerstvou nebo zavařenou zeleninou.

Budete potřebovat:

Krusta:

Budete potřebovat klasickou krustu na cheesecake, kterou vyrobíte z nadrolených sušenek nebo grahamového chleba. Funguje i směs sušenek s křehkými chleby – sušenky můžete použít celozrnné (doporučujeme). Přidejte k nim malé množství rozehřátého másla a těsto vymačkejte do dortové formy. Nechte několik minut v mrazáku a pak prudce zapečte na 250 stupňů (asi 8-10 minut).

Na 1 ½ hrnku rozdrobené směsi sušenek s křehkými chleby patří 1/3 hrnku rozehřátého másla.

Na náplň:

2 větší a zralejší avokáda
5 lžic medu
5 lžic hnědého cukru (nebo podle chuti)
½ hrnku limetkové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
5 lžic kokosového tuku
5 lžic sýru Philadelphia nebo Ricotta
nastrouhaná kůra z limetky

Postup přípravy:

  1. Ve větší míse dobře rozmačkejte avokádo.

  2. Sýr vyklopte z obalu do sítka a nechte vykapat.

  3. Přidejte limetovou šťávu, vanilku, med a cukr, směs dobře prošlehejte dohladka.

  4. Zašlehejte tuk a sýr, přidejte limetkovou kůru.

  5. Ochutnejte těsto a případně doslaďte nebo přidejte víc limetkové kůry!

  6. Těsto by mělo být hutné a krémové – rozetřete ho jednoduše na vychladlý korpus a nechte cheesecake přes noc ztuhnout v lednici.

  7. Jako polevu můžete použít jahodový džem, jako na naší fotografii, ale není to nutné.

cheesecake-limeta-avokado