Borůvkový sendvič


Sendvič se sýrem, borůvkami a balsamikovým octem zní určitě dost exoticky. Nebojte se, octa použijeme jen malé množství na ochucení borůvek.

Sladkokyselá ovocná omáčka doplní směs dvou sýrů a jemná příchuť baby špenátu kombinaci nenaruší. Když použijete tenčí celozrnný chleba a fetu nebo kozí sýr místo balkánu, bude Váš sendvič ještě zdravější!

Budete potřebovat:

2 plátky rustikálního chleba
200g mozzarelly
100g balkánského sýru
hrst lístků baby špenátu
½ hrnku borůvek
1 lžíce balsamikového octa
1 lžíce hnědého cukru

Postup přípravy:

  1. Do menší pánvičky nasypte borůvky (mohou být i mražené) a cukr, přidejte ocet. Zahřívejte pomalu k varu a nechte borůvky povařit aspoň 5 minut. Z borůvek se uvolní šťáva, slijte ji a uskladněte do lednice – můžete ji někdy jindy použít na ochucení bílého jogurtu!

  2. Na plátek chleba narovnejte lehce okapané borůvky.

  3. Druhá vrstva je sýr, smíchejte strouhanou mozzarellu a nadrobený balkán – sýrem nešetřete.

  4. Na vrstvu sýra patří lístky špenátu a na ně další sýr.

  5. Sendvič přiklopte druhým krajícem chleba a lehce přimáčkněte dlaní. Sendvič ještě krátce opečeme.

  6. V pánev pomažte trochou olivového oleje a nechte rozpálit.

  7. Sendvič opékejte pod pokličkou asi 3 minuty z každé strany.

boruvkovy-grilovany-sendvic

Štítky: